Tandhygienistbehandling

Regelbundna undersökningar skapar förutsättningar för en frisk munhälsa genom hela livet. Boka tid hos oss eller välj att lista dig så återkommer vi till dig med förslag på tider. Vi finns i trevliga lokaler på Geijersgatan 7B i centrala Göteborg.

Vad innebär en undersökning?

Anneli, vår tandhygienist, kan hjälpa dig med många behandlingar, med det hon sysslar med främst är:

* Behandling av inflammation in tandköttet och tandlossningsbehandling genom:

Scaling och polering

För att avlägsna plack (bakteriebeläggningar) och tandsten (stelnade bakteriebeläggningar), som kan bildas på dina tänder, kan jag som din tandläkare föreslå att dina tänder ska bli rengjorda. Det kan Anneli, vår tandhygienist hjälpa till med.

Tandhygienisten kommer att skrapa bort plack och tandsten från dina tänder med hjälp av specialinstrument, och sedan polera tänderna för att avlägsna ev. fläckar eller missfärgningar. Om det har bildats mycket plack eller tandsten kan det vara nödvändigt med mer än en behandling.

Depuration

Vid förekomst av tandlossning behöver en mer djupgående rengöring göras. Den kallas depuration och rengör rotytan under tandköttet.

Under den här behandlingen är det lämpligt att ha lokalbedövning och efter behandlingen kan det behövas smärtstillande med värktabletter då det rengjorda området kan vara ömt och tänderna känsliga några dagar till en vecka efteråt.

Ytterligare behandling

Om du har allvarlig tandlossning kan du vara i behov av ytterligare behandling, så som parodontal kirurgi. Vi brukar då, i samråd med dig, välja att remittera till en specialist i parodontologi (tandlossning).

  • Förebyggande behandling för att förhindra inflammation, tandlossning och karies (hål i tänderna)
  • Undersökningar av både vuxna, barn och ungdomar
  • Tandblekning
  • Avlägsna missfärgningar på tänderna

Välkommen att boka tid

Regelbundna undersökningar skapar förutsättningar för en frisk munhälsa genom hela livet. Boka tid hos oss eller välj att lista dig så återkommer vi till dig med förslag på tider. Vi finns i trevliga lokaler på Vasagatan 60 i centrala Göteborg.

Boka tid här